HEM  

VÅRA STUGOR  

PLANRITNINGAR  

STANDARDDETALJER  
OCH TILLVAL  


OMBYGGDA STUGOR  

VÄRT ATT VETA  
VID STUGVAL  


VANLIGA FRÅGOR  

PRISLISTA &  
BETALNINGSVILLKOR  


MONTERINGS-  
ANVISNINGAR  


BESTÄLL BROSCHYR  

VÅR UTSTÄLLNING  

BILDKAVALKAD  

KONTAKT  


Vanliga frågor som vi fått genom åren.

Hur stor stuga får man bygga utan bygglov?
Du får bygga en stuga upp till 15 m2 och den ska ligga minst 4,5 meter från tomtgräns. (Du kan bygga närmare med grannens med-givande.) Byggnaden får inte vara mer än 3 meter hög. Om du har andra frågor runt detta bör du kontakta byggnadsnämnden i kommunen där du bor.

Hur stort är BraåsStugans stugpaket och vad väger det?
Det varierar från stuga till stuga. Det lättaste väger ca 500 kg och det tyngsta ca 1 850 kg. Stugor över 1 100 kg är oftast uppdelade i två kolli. Stugpaketen håller längdmåtten 3,0–5,4 meter och är inplastade.

Är det svårt att hämta stugan på terminalen eller på fabriken i Braås?
På BraåsStugan får du alltid hjälp av truck och personal som hjälper dig med lastningen. Du kan även lasta stugan för hand i lugn och ro, det är inga tunga detaljer. När det gäller terminalerna ute i landet så hjälper även de till med trucklastning. Om du inte vill köra två gånger är det lämpligt med en lite rejälare kärra.

Jag skulle eventuellt vilja höja min stuga lite, går det?
Du kan alltid höja en stuga med 1 eller 2 skift om så önskas. Varje skift bygger 136 mm.

Kan man placera det stora fönstret på Sjösås- och Bergöstugan på vilken långsida man vill?
Du bestämmer själv på vilken långsida som det stora fönstret ska placeras, det är bara att "spegelvända" plankbitarna och dess nummer.

Är golvet på verandorna tryckimpregnerat?
Naturligtvis.


Vad ska jag ställa stugan på, vad behöver jag för plintar?
När det gäller plintarna så är det alltid marken som bestämmer. Är det någorlunda plant så går det mycket bra att använda LECA-stenar 19x19x59. Du kan även gjuta plintar själv eller köpa färdiggjutna. I vissa fall går det även att lägga ut trädgårdsplattor (som vi har gjort på visningsstugorna,
se foton).

Vad behandlar jag min stuga med?
Normalt brukar vi säga att man ska använda en lasurolja, som din förghandlare bryter i den nyans som du själv tycker är snygg.

Vad är Takshingel? Är det ett bra tak?
Det är nog utan tvekan det bästa och vackraste tak man kan välja till en sådan här stugtyp. Vi brukar använda fem starka argument: Lätt att montera, inga specialverktyg, håller mycket länge, bubblar sig inte och spricker aldrig. Fotplåtar ingår i takshingelsatsen.

Mormorshyllor, är det något man behöver?
Ska du möblera och
hänga upp gardiner i din stuga så är det perfekt med mormorshyllor. I satsen ingår profilfrästa hyllor och konsoler, skruv, gardinstänger, svarvade ändknoppar och fönsterbänkar.

Hur betalar jag min stuga?
Alla stugor levereras mot förskottsbetalning eller efterkrav. Det innebär att du – om inget annat avtalats – kan lösa ut stugan på terminalen när du hämtar den.

Vi läste i er broschyr att snickartglädje, lås och trycke, underlagspapp samt fönsterbleck är standard, stämmer det?
Självklart är det standard med underlagspapp och lås med nycklar och trycke. Fönsterbleck och snickarglädje är också standard när stu
gan är i utförande som på standardbilderna.